Actueel

WeHelpen.nl is live!

Op 30 oktober is WeHelpen officieel gelanceerd door Staatssecretaris Velduijzen Van Zanten, Cora en Femmie. Een gedenkwaardig moment voor The Caretakers dat zij hun eerste innovatie tot leven zagen komen.

Op 30 oktober is WeHelpen officieel gelanceerd door Staatssecretaris Velduijzen Van Zanten, Cora en Femmie. Een gedenkwaardig moment voor The Caretakers dat zij hun eerste innovatie tot leven zagen komen.

klik hier om verder te lezen

We helpen

De vraag naar zorg stijgt en naar de toekomst is sprake van vraagstukken met betrekking tot betaalbaarheid en beschikbaarheid van zorg. Mantelzorg, nabuurschap en vrijwilligerswerk kunnen een deel van de druk op het systeem wegnemen. Daarvoor is het noodzakelijk deze mantelzorg, nabuurschap en vrijwilligerswerk te gaan stimuleren en te ondersteunen vanuit de samenleving.<br /><br /><br /><br /><br />

De vraag naar zorg stijgt en naar de toekomst is sprake van vraagstukken met betrekking tot betaalbaarheid en beschikbaarheid van zorg. Mantelzorg, nabuurschap en vrijwilligerswerk kunnen een deel van de druk op het systeem wegnemen. Daarvoor is het noodzakelijk deze mantelzorg, nabuurschap en vrijwilligerswerk te gaan stimuleren en te ondersteunen vanuit de samenleving.
klik hier om verder te lezen

Mission On Wheels

Via Twitter (hoe kan het ook anders) kwamen we in contact met Ruth Hassing uit Stadskanaal. Ruth heeft MS, een aandoening aan het centrale zenuwstelsel, en zet zich met hart en ziel in voor integratie en acceptatie van mensen met een beperking in de samenleving. Dit doet zij met haar eigen stichting <a title="missiononwheels" href="http://missiononwheels.nl/">Mission On Wheels</a>.

Via Twitter (hoe kan het ook anders) kwamen we in contact met Ruth Hassing uit Stadskanaal. Ruth heeft MS, een aandoening aan het centrale zenuwstelsel, en zet zich met hart en ziel in voor integratie en acceptatie van mensen met een beperking in de samenleving. Dit doet zij met haar eigen stichting Mission On Wheels.

klik hier om verder te lezen

LIVE! “Caire is in the air”

Op 1 februari 2012 is het nieuwe platform voor hulpvraag en -aanbod gelanceerd.&nbsp;<br /><span>Caire: het nieuwe online netwerk voor hulpvraag en hulpaanbod voor vrijwilliger, mantelzorger en pati&euml;nt.&nbsp;<br /><br /><em><strong>Caire: Care is in the Air&nbsp;</strong></em></span>

Op 1 februari 2012 is het nieuwe platform voor hulpvraag en -aanbod gelanceerd. 
Caire: het nieuwe online netwerk voor hulpvraag en hulpaanbod voor vrijwilliger, mantelzorger en patiënt. 

Caire: Care is in the Air 

klik hier om verder te lezen

Verslag Zorgmarkt Enschede

The Caretakers kijken terug op een prachtige zaterdag. De Zorgmarkt Enschede was een groot succes en wij danken de organisatie voor de uitnodiging om deel te nemen. De vele positieve reacties op www.caire.nu zijn indrukwekkend te noemen.&nbsp;<br /><br />Bijkijk het verslag van de Zorgmarkt Enschede op <a title="RTV Oost" href="http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?cat=1&amp;nid=138184">RTV Oost</a> en <a title="Tubantia" href="http://www.tctubantia.nl/regio/enschede/10356521/Fotoreportage-Prinses-Margriet-opent-Mantelzorgmarkt-Enschede.ece">Tubantia</a> &nbsp;

The Caretakers kijken terug op een prachtige zaterdag. De Zorgmarkt Enschede was een groot succes en wij danken de organisatie voor de uitnodiging om deel te nemen. De vele positieve reacties op www.caire.nu zijn indrukwekkend te noemen. 

Bijkijk het verslag van de Zorgmarkt Enschede op RTV Oost en Tubantia  

Mantelzorgers welkom op ‘mantelzorgmarkt’

<p>&nbsp;</p>
<p>Op zaterdag 28 januari wordt in revalidatiecentrum Het Roessingh in Enschede een informatiemarkt gehouden voor mantelzorgers over alle vormen van ondersteuning en begeleiding. H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden komt de informatiemarkt openen.<br /><br />Bent u mantelzorger? En wilt u meer weten over hoe u hierin ondersteund of begeleid kunt worden? Kom dan naar de zorgmarkt voor mantelzorgers op zaterdag 28 januari van 11.00 tot 16.00 uur in Het Roessingh.</p>

 

Op zaterdag 28 januari wordt in revalidatiecentrum Het Roessingh in Enschede een informatiemarkt gehouden voor mantelzorgers over alle vormen van ondersteuning en begeleiding. H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden komt de informatiemarkt openen.

Bent u mantelzorger? En wilt u meer weten over hoe u hierin ondersteund of begeleid kunt worden? Kom dan naar de zorgmarkt voor mantelzorgers op zaterdag 28 januari van 11.00 tot 16.00 uur in Het Roessingh.

klik hier om verder te lezen

The Caretakers in het Financieel Dagblad 29 november 2011

“Lange ervaring als patient levert schat aan ideeen voor betere zorg

Sandra Olsthoorn
dinsdag 29 november 2011, 00:00
update: dinsdag 29 november 2011, 10:09

Hoe fijn zou het zijn als je via een app met smileys heel eenvoudig aan je artsen kon doorgeven hoe je je voelt?

Dit moet makkelijker kunnen. Die gedachte drong zich aan Maaike Schnabel en Coen van de Steeg op toen ze, onafhankelijk van elkaar, in de medische molen belandden. Vijf dokters die allemaal willen dat je bijhoudt hoe het met je gaat. De afhankelijkheid van een klein clubje mantelzorgers. De gesprekken met artsen waarvan je na een uur niet meer weet wat er precies gezegd is.

klik hier om verder te lezen

NFK Vrijwilligersdag

A.s. zaterdag 12 november vindt in Amersfoort de jaarlijkse vrijwilligersdag van de NFK (Nederlandse Federatie van Kankerpatientenorganisaties) plaats.&nbsp;<br /><br />Het thema van dit jaar is: samen vrijwilligers, vrijwilligers samen<br /><br />

A.s. zaterdag 12 november vindt in Amersfoort de jaarlijkse vrijwilligersdag van de NFK (Nederlandse Federatie van Kankerpatientenorganisaties) plaats. 

Het thema van dit jaar is: samen vrijwilligers, vrijwilligers samen

klik hier om verder te lezen

Startup Weekend Groningen: Award voor Caire.nu

Afgelopen weekend vond in het UMCG Groningen Startup Weekend plaats. In 54 uur tijd gingen ca. 75 creatieven, technici, bedrijfskundigen etc. aan de slag. Doel: een concept of idee uitwerken tot een startup. Thema dit jaar was "Health and Life".&nbsp;

Afgelopen weekend vond in het UMCG Groningen Startup Weekend plaats. In 54 uur tijd gingen ca. 75 creatieven, technici, bedrijfskundigen etc. aan de slag. Doel: een concept of idee uitwerken tot een startup. Thema dit jaar was "Health and Life". 

klik hier om verder te lezen

Caire: Care is in the Air in de finale Voor Goede Zorg!

The Caretakers bereikt de finale van&nbsp;<a href="http://www.vgz.nl/voor-goede-zorg" target="_blank">Voor Goede Zorg</a>&nbsp;van zorgverzekeraar VGZ. Het concept, <a href="http://www.caire.nu" target="_blank">Caire: Care is in the Air</a>, wordt warm onthaald!

The Caretakers bereikt de finale van Voor Goede Zorg van zorgverzekeraar VGZ. Het concept, Caire: Care is in the Air, wordt warm onthaald!

klik hier om verder te lezen

Gastcolleges bij Fontys International LifeStyle Studies

Naar aanleiding van het optreden tijdens het congres Ceatieve Marktplaats, zijn we gevraagd om een aantal gastcolleges te verzorgen tijdens de track Health.

Naar aanleiding van het optreden tijdens het congres Ceatieve Marktplaats, zijn we gevraagd om een aantal gastcolleges te verzorgen tijdens de track Health.

klik hier om verder te lezen

Emerce eHealth Het jaarlijks congres over voorlichting en communicatie online in de zorge

Op 27 oktober vind in Pakhuis De Zwijger. Op het congres eHealth de laatste stand van zaken rond digitale media in de zorg. Over voorlichting, interactie, selfservice, pati&euml;ntendossiers en vraag en antwoord.

Op 27 oktober vind in Pakhuis De Zwijger. Op het congres eHealth de laatste stand van zaken rond digitale media in de zorg. Over voorlichting, interactie, selfservice, patiëntendossiers en vraag en antwoord.

klik hier om verder te lezen

Terugblik op een bijzonder congres: Creatieve Marktplaats Tilburg 9 juni '11

<p>Het is al eerder ter sprake gekomen dat de ondertitel van de Creatieve Marktplaats Zorg &amp; Textiles goed &lsquo;&rsquo;van verband naar verbinding&rsquo;&rsquo; had kunnen zijn. Deze oneliner, gebruikt door The Caretakers, was de start van <a href="http://www.slideshare.net/MaaiS/the-caretakers-op-creatieve-marktplaats-9-juni-2011" target="_blank">hun verhaal over co-creatie, verbindingen en vooral het belang van de patient binnen de zorgsector</a>. De vele berichten die de twee personen achter dit initiatief, Maaike Schnabel (@MaaiS) en Coen van de Steeg (@coenstruct), hebben mogen ontvangen via twitter spreken boekdelen:</p>
<p><em>"@femkevandepas: respect voor the caretakers!empowerment!#caretakers #creatievemarktplaats #zorginnovatie"</em></p>
<p><em>@webfish_: Goed verhaal van #thecaretakers #creatievemarktplaats Het verhaal raakt je echt en is erg sociaal en innovatief..#cocreatie #interesse"</em></p>

Het is al eerder ter sprake gekomen dat de ondertitel van de Creatieve Marktplaats Zorg & Textiles goed ‘’van verband naar verbinding’’ had kunnen zijn. Deze oneliner, gebruikt door The Caretakers, was de start van hun verhaal over co-creatie, verbindingen en vooral het belang van de patient binnen de zorgsector. De vele berichten die de twee personen achter dit initiatief, Maaike Schnabel (@MaaiS) en Coen van de Steeg (@coenstruct), hebben mogen ontvangen via twitter spreken boekdelen:

"@femkevandepas: respect voor the caretakers!empowerment!#caretakers #creatievemarktplaats #zorginnovatie"

@webfish_: Goed verhaal van #thecaretakers #creatievemarktplaats Het verhaal raakt je echt en is erg sociaal en innovatief..#cocreatie #interesse"

klik hier om verder te lezen

Creatieve Marktplaats

Op 9 juni staan The Caretakers op het podium van <a href="http://marktplaats.colin.nl/" target="_blank">Creatieve Marktplaats</a>!<br /><br />"Ontmoet via Twitter, hoe kan het ook anders."
<p>Dit duo bestaande uit Maaike Schnabel en Coen van de Steeg grijpt op 9 juni 2011 de microfoon in het MIDI Theater te Tilburg.<br /> Zoals zij zelf beschrijven doet The Caretakers het volgende: The Caretakers is opgericht om pati&euml;nten te ondersteunen die het heft gezamenlijk in eigen hand willen nemen en constructief willen (mee)bouwen aan een nieuwe zorgwereld. Een wereld van deze tijd, waarbij techniek en communicatie elkaar versterken, zodat de zorg zich weer op zorg kan richten.</p>
<p>&nbsp;</p>

Op 9 juni staan The Caretakers op het podium van Creatieve Marktplaats!

"Ontmoet via Twitter, hoe kan het ook anders."

Dit duo bestaande uit Maaike Schnabel en Coen van de Steeg grijpt op 9 juni 2011 de microfoon in het MIDI Theater te Tilburg.
Zoals zij zelf beschrijven doet The Caretakers het volgende: The Caretakers is opgericht om patiënten te ondersteunen die het heft gezamenlijk in eigen hand willen nemen en constructief willen (mee)bouwen aan een nieuwe zorgwereld. Een wereld van deze tijd, waarbij techniek en communicatie elkaar versterken, zodat de zorg zich weer op zorg kan richten.

 

klik hier om verder te lezen

Geboren: Stichting The Caretakers

Gezond en wel zag vandaag om 12.45 Stichting The Caretakers het levenslicht. Langs deze weg danken wij iedereen die ons de afgelopen tijd een warm hart hebben toegedragen en gesteund hebben. Wij kijken uit naar een mooie toekomst voor onze stichting en de doelen waar zij voor staat. Wij hopen samen met jullie de zorgwereld op leuke, verrassende en inspirerende manier te blijven innoveren!

Take care,
Maaike & Coen

Nirvana talks

Ieder jaar vindt in Groningen in augustus het populaire festival Noorderzon plaats. Afgelopen jaar vonden, gedurende een week, opmerkelijke presentaties plaats onder de noemer "nirvana talks".

klik hier om verder te lezen

Care is in the Air! Het mantelzorg project van de toekomst

<p><strong>Caire</strong> is het <strong>sociale online netwerk</strong> van de toekomst als het gaat om mantelzorg en de pati&euml;nt! Met <strong>Caire</strong> organiseer je <strong>zelf</strong> de hulp die jij nodig hebt. Het wordt de <strong>marktplaats </strong>in de zorg voor zowel pati&euml;nt, mantelzorger als vrijwilliger.</p>
<strong>Overal en altijd beschikbaar! <a href="http://www.caire.nu/">www.caire.nu</a></strong><br />

Caire is het sociale online netwerk van de toekomst als het gaat om mantelzorg en de patiënt! Met Caire organiseer je zelf de hulp die jij nodig hebt. Het wordt de marktplaats in de zorg voor zowel patiënt, mantelzorger als vrijwilliger.

Overal en altijd beschikbaar! www.caire.nu

klik hier om verder te lezen

Inspiratiebijeenkomst Anders denken met zorg en gezondheid 2.0

In deze inspiratiebijeenkomst van Zorginspiratie Nederland (ZiN) kwamen ruim 100 mensen bijeen om ervaringen te delen over een andere organisatie van zorgverlening, waarin de mogelijkheden van Zorg 2.0 en Gezondheid 2.0 worden benut. Reacties op de bijeenkomst: &ldquo;Passie en leiderschap is een doel, zorg 2.0 een middel. Brengt communicatie in spreekkamer sneller tot de kern.&rdquo; en &ldquo;Mooi! Er is iets aan het "draaien" als je zo in de zaal je oor te luister legt.<a href="http://zorginspiratie.ning.com/profiles/blogs/verslag-inspiratiebijeenkomst"></a><a href="http://zorginspiratie.ning.com/profiles/blogs/verslag-inspiratiebijeenkomst"></a>

In deze inspiratiebijeenkomst van Zorginspiratie Nederland (ZiN) kwamen ruim 100 mensen bijeen om ervaringen te delen over een andere organisatie van zorgverlening, waarin de mogelijkheden van Zorg 2.0 en Gezondheid 2.0 worden benut. Reacties op de bijeenkomst: “Passie en leiderschap is een doel, zorg 2.0 een middel. Brengt communicatie in spreekkamer sneller tot de kern.” en “Mooi! Er is iets aan het "draaien" als je zo in de zaal je oor te luister legt.

klik hier om verder te lezen

Patienten verbeteren zorg

Maaike Schnabel reageerde op de Twitter-oproep van Zilveren Kruis Achmea, waarin mensen gevraagd werd aan te geven wat Achmea Zorg beter kan doen. Het resultaat een interview in het magazine Mijn Zorg van Achmea.

klik hier om verder te lezen

Fysio 2.0: van Verband naar Verbinding (2)

Een impressie van de bijdrage aan de Kwaliteitsconferentie voor fysiotherapeuten uit Holland Midden en Rotterdam (zie vorige bericht) staat hier

Fysio 2.0: van Verband naar Verbinding

OP 9 juni a.s. wordt door het Regionaal Genootschap Fysiotherapie Hollands Midden & Rotterdam een kwaliteitsconferentie georganiseerd, met als thema Marketing. Caretaker Coen zal deze avond een inleiding verzorgen, waarin veel aandacht is voor innovatie, nieuwe media en veranderende zorgcommunicatie. Voor meer informatie, klik hier.

The Caretakers bij het ZIP cafe: Innoveren vanuit Patientenperspectief

Op 11 mei organiseert het Zorg Innovatie Platform weer een ZIP caf&eacute; dat in het teken van &lsquo;innovatie vanuit pati&euml;ntenperspectief&rsquo; staat. Tijdens matchmakingsessies gaan zorginnovators met elkaar en experts dit thema verkennen.&nbsp;

Op 11 mei organiseert het Zorg Innovatie Platform weer een ZIP café dat in het teken van ‘innovatie vanuit patiëntenperspectief’ staat. Tijdens matchmakingsessies gaan zorginnovators met elkaar en experts dit thema verkennen. 

klik hier om verder te lezen

Impressie "Zelforganisatie in de Zorg"

Op 31 maart j.l. vond in het Wereldmuseum te Rotterdam het symposium "Zelforganisatie in de zorg" plaats. 

klik hier om verder te lezen

The Caretakers op "Zelforganisatie in de Zorg"

<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>Voor het symposium 'Zelforganisatie in de zorg' heeft Stichting Zelforganisatie The Caretakers aan het programma toegevoegd. Wilt u meer weten? Kom naar het Zelforganisatie in de Zorg symposium op 31 maart in het Wereldmuseum te Rotterdam.</p>

 

 

 

Voor het symposium 'Zelforganisatie in de zorg' heeft Stichting Zelforganisatie The Caretakers aan het programma toegevoegd. Wilt u meer weten? Kom naar het Zelforganisatie in de Zorg symposium op 31 maart in het Wereldmuseum te Rotterdam.

klik hier om verder te lezen

Maart: lentemaand, evenementenmaand

De lente is in aantocht! Afgelopen week was er volop van de zon te genieten. De zon schijnt ook voor de zorginnovatie. Maar liefst 3 belangrijke evenementen staan in maart op het programma.

klik hier om verder te lezen

Grande finale Health 2.0 Challenge 2009

<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />Afgelopen dinsdag vond in Meeting Plaza Utrecht de uitreiking van de Health 2.0 Challenge Awards plaats. Klik <a title="Presentatie winnaars Dutch Open Health 2.0 Challenge" href="http://www.trimbos.nl/nieuws/persberichten/2009/presentatie-winnaars-dutch-open-health-challenge" target="_blank">hier</a> voor een uitgebreid verslag. Foto boven: The Caretakers vertellen hun verhaal (foto: Lucien Engelen)<br />
Afgelopen dinsdag vond in Meeting Plaza Utrecht de uitreiking van de Health 2.0 Challenge Awards plaats. Klik hier voor een uitgebreid verslag. Foto boven: The Caretakers vertellen hun verhaal (foto: Lucien Engelen)

The Caretakers on stage

De afgelopen weken hebben The Caretakers act de présence gegeven op verschillende congressen in Nederland. 

klik hier om verder te lezen

The Caretakers winnen 2e prijs Health 2.0 Challenge

Afgelopen vrijdag hebben The Caretakers de tweede prijs gewonnen in de categorie Sociale Innovatie, tijdens de eerste Dutch Open Health 2.0 Challenge.

Onze felicitaties aan alle andere winnaars. Hartelijk dank aan alle teams en de organisatie voor deze mooie week. We zijn trots op onze prijs en kijken uit naar een gezonde toekomst.

Inloggen community

Onthouden op deze computer

Aanmelden