Actief digitale 'poli'

jansn (29-12-2009)

Minimaal een keer per jaar moet ik naar een behandelend arts. Dan babbelen we max. 10 minuten en dan kan ik weer owpeg naar huis. Dit kost me veel tijd op een dag (dat ik er opzich vanwege gezondheid wel voor over heb). Maar dit kan handiger. 
Nu bespreken we in een afspraak een heel jaar, hoe alles is gegaan etc. Als de patient tussendoor bijhoud hoe het gaat. De dokter kan dit per patient bijhouden of hij kan bijvoorbeeld instellen dat als een bepaalde set woorden door de patiënt worden beschreven dan wil ik hier melding van krijgen. Dit zou eventueel ook door assistentes voor gewerkt kunnen worden.
De rol van het (digitaal) dossier wordt belangrijker. Door het een plek te maken waar patiënt en zorg bij elkaar komen kan dit zowel een efficiëntie als maatschappelijk ontlastende functie hebben.
Dit past bij de opkomende generaties die mondiger worden door internet. Informatie wordt sneller uitgewisseld, dit is zowel een voordeel als een (groot) nadeel. Nu is informatie sporadisch te checken op waarheid of achtergrond. De zorg moet meer naar buiten met informatie zodat patiënten informatie kunnen halen bij het loket waar ze bekend zijn en mee vertrouwd zijn.Inloggen community

Onthouden op deze computer

Aanmelden