MediPas

Apotheker_Bas (20-10-2009)

Vandaag de dag is er nog geen sluitende koppeling tussen de diverse zorgveleners. Het EPD verkeert nog in de testfase en er zijn nog flink wat hobbels te nemen om de privacy te kunnen garanderen! Sommige mensen hebben welliswaar een papieren medicijnpaspoort, maar de informatie hierop is vaak niet volledig of niet meer actueel. Maar je weet toch wel uit je hoofd wat je slikt en waar ja aan lijdt? Was dit maar waar!

Stel je wordt met spoed opgenomen in het ziekenhuis of je bent in het weekend op bezoek in een andere plaats en moet onverwachts gebruik maken van de huisastsenpost of apotheek. Of wat dacht je van een vakantie in het buitenland? ln al deze gevallen is het voor de zorgverlener vaak niet eenvoudig of zelfs onmogelijk om uw medische gegevens te achterhalen. En dan komt de medicatieveiligheid in het geding!

Met alle gevolgen van dien. Zo kun je per ongeluk een te hoge dosering krijgen van een pijnstiller omdat geen rekening is gehouden met je slechte nierfunctie. Of je krijgt een geneesmidel dat een astma aanval kan uitlokken. Of wat denk je van een antibioticum waar je allergisch voor bent? Of je koopt als maagpatient in de apotheek een zelfzorgmiddel dat een maagbloeding kan uitlokken! 

Er is dus behoefte aan een modernere en mobiele versie van het papieren medicijnpaspoort. En in die behoefte voorziet nu de MediPas.

De MediPas is een mobiele applicatie met relevante medische informatie voor arts en apotheker. Het gaat hierbij in ieder geval om een beknopt overzicht van:
1) je medicijngebruik (merknaam en stofnaam, sterkte en dosering)
2) chronische aandoeningen
3) bestaande allergieen
4) overige bijzonderheden, zoals bijvoorbeeld je nierfunctie en zwangerschap.
Je kunt thuis zelf eenvoudig deze gegevens toevoegen en wijzigen op je mobiele telefoon!

Met de MediPas heb je dus altijd deze belangrijke informatie bij de hand. Jij kan er als caretaker dus zelf voor zorgen dat de zorgverlener goede zorg kan leveren!


Inloggen community

Onthouden op deze computer

Aanmelden