Dokter Audio

Coenstruct (20-10-2009)

50% van hetgeen tussen arts en patient wordt besproken tijdens een consult blijft hangen. Dr. Audio is een persoonlijke webomgeving om gesprekken op te slaan en te doorzoeken, zodat je later het gesprek nog eens kan terughoren. Gekoppeld aan een mobiele applicatie op je GSM. Neem gesprekken met artsen/zorgverleners op. Deze komen in de applicatie terecht en worden verzonden naar / gesynchroniseerd met de webomgeving. Hier zijn ze later terug te horen.reactie Christel  (15-01-2010)

re: Dokter Audio
helemaal mee eens dat veel van het gesprek tussen arts en patient verloren gaat. Vanuit de arts kant gezien vind ik dokter audio een goed initiatief.
Vanuit de client kant gezien, hebben we eerst nog iets anders te doen. Artsen zijn heel goed in medisch, koel en verzwakkend communiceren. Menselijkheid, versterkend en respectvol communiceren is voor de meeste artsen nog abacadabra.

Stel je eens voor dat je als client uit je GSM steeds maar de woorden van de arts hoort: 'u bent wel een moeilijk geval'. Of 'u heeft kanker. en we gaan het bestralen. Heeft u nog vragen?' Of: we verwachten toch niet dat de behandeling werkt.'

Wanneer is de laatste keer dat jij met een 'goed' gevoel bij een arts vandaan kwam? naar mijn idee gebeurt dit nog te weinig. En goed is natuurlijk relatief. Maar mensen een positieve boodschap meegeven, verantwoordelijkheid geven helpt het proces.
Veel artsen zijn nog niet bekwaam in het op een menselijke, laat staan versterkende manier met de client communiceren. Misschien een idee voor de arts op de Dr audio: Praat uw patienten beter met 3 sessies op Dr Audio. ;-)

reactie Coenstruct  (17-01-2010)

re: Dokter Audio
Dank voor je reactie. Ik moet je gelijk geven mbt tot de manier van communicatie. Daar kan de gemiddelde arts in mijn ogen wel aan werken ;). Wellicht een extra motivatie om de presentatie en communicatie te verbeteren als je weet dat een gesprek wordt opgenomen....toch?

Zelf heb ik het vorig jaar best gemist. Ik was in het begin van mijn traject niet in staat om gesprekken goed te onthouden en miste een stuk verslaglegging voor latere momenten en om mijn omgeving in te lichten.

Inloggen community

Onthouden op deze computer

Aanmelden