Vakantiedokter mobiel

Coenstruct (20-10-2009)

Mobile applicatie waarmee je ongemakken/ziektebeelden tijdens vakantie kan melden via je gsm (videophone). Handig als je bij buitenlandse arts zit en second opinion wil of Nederlandstalig advies wil.


reactie smennens  (06-12-2009)

re: Aflevering 6: Vakantiedokter mobiel
Dit gebeurd in regio heerlen ook al tussen huisartsen en dermatologen. Soort van e-consult waar de huisarts een foto maakt van een huidaandoening (hier niet zo goed raad mee weet) dit vervolgens emailt naar dermatoloog en deze vanaf afstand advies geeft. Goed initiatief. Let wel, blijft natuurlijk het gevaar bestaan dat een arts (vooral huisartsen varen vaak op een niet-pluis gevoel) niet het totaalbeeld voor ogen heeft. dus het moet heel goed in kaart gebracht worden! -mogelijkheid tot (hetero)anamnese . Evt. een soort van TAS (TriageAdviesSysteem) te koppelen zodat de hulpvraag getrechterd kan worden.

reactie bois-le-duc  (03-03-2010)

re: Vakantiedokter mobiel
In de kern bestaat dit bij de ANWB.

reactie bois-le-duc  (03-03-2010)

re: Vakantiedokter mobiel
Nu niet vanaf de niet meewerkende Iphone, over mobiel gesproken. De kern van het idee bestaat bij de ANWB, ik heb er ooit zelf het Medisch (Triage) call Center geimplementeerd. Hoe ze het nu koppelen aan de buitenland diensten van de ANWB weet ik niet, het bestaat nog wel. Een toevoeging zou inderdaad een interactieve mobiele verbinding zijn. Mits dat G3 of G4 is, is dat geen probleem meer, er moet alleen een beeld/spraakverbinding met de call center agent van de in dit geval ANWB zijn.  Die applicaties zijn er wel. Bij de ANWB hoef je dat niet te proberen (zie innoveren niet). Het zou dan een andere sponsor behoeven (SOS A'dam, Zorgverzekeraar of een groot bedrijf als Shell bv,.)

Inloggen community

Onthouden op deze computer

Aanmelden