PoliDag!

MaaiS (20-10-2009)

Een dagbehandeling in een ziekenhuis geeft spanning en onzekerheid. Wat staat er die dag te gebeuren? Wat mag ik wel/niet? Wat gebeurt er tijdens de operatie van mijn aandoening? Wie is de opererend specialist en wie zijn er nog meer op de OK aanwezig? Wanneer mag ik naar huis? En wat dan?
Dit zijn vragen waar je als patiënt tegenaan loopt als je een poliklinische dagbehandeling krijgt.
Zou het niet mooi zijn als je antwoord op deze vragen krijgt gewoon op het tv scherm boven je bed! Op die manier zal je een dag in het ziekenhuis een stuk rustiger kunnen beleven, omdat de vragen al zijn weggenomen en als je het even kwijt bent blader je gewoon even terug via de funcites op het tv scherm boven je bed.


reactie smennens  (06-12-2009)

re: Aflevering 18: PoliDag!
Lijkt me een goed idee. Op de helft van bovenvermelde vragen krijgt een pt geen antwoord of vergeet deze door de spanning (7% vd verbale communicatie blijft maar hangen). En wat doe je als je opeens een vraag te binnen schiet en er is geen vpk te bespeuren. 

Wellicht chatfunctie met vp-personeel voor antwoorden op vragen die niet op het scherm te vinden zijn.

reactie jansn  (29-12-2009)

re: PoliDag!
Meestal krijg ik folders vooraf mee naar huis zodat ik weet wat er gaat gebeuren. OVer het algemeen zie ik ook de behandelend arts voor er een ingreep gaat gebeuren, dus maak ik kennis met de personen die aan de slag gaan.

Denk dat het beter is een goede vraagbaak site te maken of te hebben als ziekenhuis zijnde waar dit op te vinden is. De belangrijkse voorbereidingen moeten vaak vooraf thuis worden getroffen, anders doet de verpleging dat met je in het ziekenhuis.
LIve informatie zou ook potentieel 'stress' op kunnen leveren, je ziet het steeds later worden voor hoelaat je ingeroosterd staan. Etc.
Voordeel is wel dat informatie sneller te updaten is en dat het allemaal niet meer op papier hoeft. 

reactie c.paauwe  (26-07-2010)

re: PoliDag!
Goed geinformeerd zijn is van het grootste belang. Ik kies dan voor het "menselijke" contact, zoals het nu ook in ons ziekenhuis gebeurd. Een info scherm is prima maar kan ook 'kil' zijn, bovendien zou het ook weer allerlei vragen oproepen die ik dan beantwoord wil hebben

reactie joosts  (18-08-2010)

re: PoliDag!
Het Erasmus heeft al zo'n fimpjes gemaakt voor psoriasis patienten. Door dr. Bing Thio zijn al zo'n 20 filmpjes gemaakt met daarop allerhande nuttige informatie.

En in de wachtkamer kun je deze filmpjes rustig bekijken op een iPod.

Voor een voorbeeld, kijken naar:
http://www.youtube.com/watch?v=oZgKMHNF-TQ

Eens zien of dit goede idee navolging krijgt...
Joost Schalken

Inloggen community

Onthouden op deze computer

Aanmelden