The Caretakers in het Financieel Dagblad 29 november 2011

“Lange ervaring als patient levert schat aan ideeen voor betere zorg

Sandra Olsthoorn
dinsdag 29 november 2011, 00:00
update: dinsdag 29 november 2011, 10:09

Hoe fijn zou het zijn als je via een app met smileys heel eenvoudig aan je artsen kon doorgeven hoe je je voelt?

Dit moet makkelijker kunnen. Die gedachte drong zich aan Maaike Schnabel en Coen van de Steeg op toen ze, onafhankelijk van elkaar, in de medische molen belandden. Vijf dokters die allemaal willen dat je bijhoudt hoe het met je gaat. De afhankelijkheid van een klein clubje mantelzorgers. De gesprekken met artsen waarvan je na een uur niet meer weet wat er precies gezegd is.

App met smileys

Hoe fijn zou het zijn als je via een app met smileys heel eenvoudig aan je artsen kon doorgeven hoe je je voelt? Als er een marktplaats voor mantelzorgers bestond, zodat je niet altijd dezelfde buurvrouw hoeft te vragen je hond uit te laten tijdens een opname? Of als je later nog eens terug kon beluisteren wat de specialist nu precies gezegd heeft.

Schnabel (38) en Van de Steeg (41) vonden elkaar twee jaar geleden via Twitter. In korte tijd zetten ze The Caretakers in elkaar: een online-ideeënbus voor innovatie en communicatie in de zorg, gevuld met twintig eigen, concrete voorstellen. Schnabel: ‘Als patiënten weten we heel goed waar behoefte aan is. Door onze achtergrond, ik in de communicatie en marketing in de zorg en Coen als internetexpert, hadden we de kennis om die ideeën om te zetten in concrete voorstellen.’…”

lees verder

06-11-2012 WeHelpen.nl is live!
06-09-2012 We helpen
13-02-2012 Mission On Wheels
11-02-2012 LIVE! “Caire is in the air”
31-01-2012 Verslag Zorgmarkt Enschede

Inloggen community

Onthouden op deze computer

Aanmelden